Mis on pikk matk?
Kütusekulu ei pruugigi nii marginaalne olla...
Ja nüüd väike "isiklik targutus": kümme aastat olen omanud 1990 a Ducatot algne odo näitas 84 tuhat, praegu on ees 127 tuhat. Keskmine kulu 10 aasta jooksul(kahel ei sõitnud, lihtsalt seisis hoovis)on ca 13 liitrit sajale(min 11,7 ja max 15,6 tankimisest tankimiseni(kogu aeg olen jälginud, igal tankimisel arvutanud). Eelmine sügis soetasin Transporteri(endine kiirabi) ja see aasta olen läbinud ca 17 tuhat, sellest ühe euroopa reisiga, mis kestis 39 päeva, viis läbi 15 riigi, 9000km. Keskmine kulu aasta jooksul 8 l sajale. Mõlema masinaga on tulnud ka abi otsida kodust eemal, ducatoga on see tõeline peavalu olnud ja hindadel on alati "koefitsent" arvel. Suvalises töökojas remont on siiani kiirelt karistuse leidnud(mootoririhm ja esilaager) Üks valiti vale profiiliga ja teisel ei reguleeritud õige paksusega seibidega. Mõned tuhanded kestis, edasi tuli minna kodanike manu, kes oskasid. Rahvaauto on paremini vastu võtud töökodades(loe:tunduvalt levinum). Küll aga sai kevadene Valgevene tripp tehtud just ruumi ja mugavuse pärast just ducatoga...pika reisiga(kevadel küll ainult 15 päeva), on ikka uskumatult palju vaja kola ühes vedada juhul, kui ei kulge ainult punktist a-b-sse, et mugav oleks
Kämpingutes(eelmine aasta ducatoga küll ei olnud 21 päeva jooksul Soomes kordagi ja see aasta VW olin 4 korda-no ei meeldi mulle "ühiskorterielu") vahet pole nendes kohtades, kus olnud olen...hind on üks ja põhjenduseks-campar...kuigi passis mõlemad M1. Küll olen aga muudes kohtades nt. laevapiletid, teemaksud jms. jonniga tõestanud, et mul sõiduauto koos teh. passiga. Ainus erand oli praam Nidale, seal on väga "turistisõbralikult" hinnakiri lahti kirjutatud, kuid kohapeal olin ducatoga sõiduauto maksuputkas.
Kui keegi viitsiks panna hinnad keskmiselt kämpingutes(matkakas ja kaks inimest nt.)?
Meil oli ta nii: Itaalias Veneetsia külje all 33.50 öö, Ungaris, Doonau ääres 19 ja Poolas, Lomzas 26 zlotti ca 6 raha.
Samasse õhtul maabunud eestlased ütlesid, et neil oli Tsehhis ka üle 50 raha küsitud(noh, paar-kolm last oli neil kah muidugi
)
Rumeenias ja Slovakis olime hotellis, öö hind ca 19 euri kahele.
Teede osas on VW parem asfaldil, ducato on aga kõrge ja uskumatu läbivusega:) Tänu oma hobile satun pidevalt mõlemaga kohtadesse, kus 4x4 vennad küsivad, kuda krt sa siia said?
Kui tahaksin teema püstitaja moodi euroopale ringi peale teha ja pääseda sinna, kuhu saab...teeksin seda kindlasti sõiduautoga(kõrge nelikjooksjaga nt. subaruga), kui pole just piiramatut ajalimiiti. Kui aeg ei piira, siis räägiks rahast
Kui see ka ei piira, siis soovitaks kõrget, 4x4 matkakat, mis ilmselt nõuaks c katti küll, aga nii teeks mina.
Ah jaa, kuludest keegi ei armasta kirjutada ja ega isegi taha, aga algne arvestus oli meil täiesti igasugu plaanita ca 20 raha inimene päevas. Nüüd kokku lüües oli 17,5 inimene, ehk kahele 35 päevas, aga ega raha kunagi alles ei jää, ettenägematu geneka vahetus Slovakkias(T5 tuleb selleks nina eemaldada), tegi ilusti 40 kopikaga kahele. Noh, autoelektriku tund seal õnneks 15 raha ja kaks päeva ootasime autot, arvel oli 2 tundi tööd :evil: viksid poisid, krt, ainult telefonis on nende keel väga raske kuid vahetus oli dokumenteeritud ja piltidega.
Ei tasu ka enda ja kaaslase gabariite unustada auto valikul...minul on igasugu van-id välistatud :)Kuigi 10a reisisin jänki bussidega, välja kasvasin, kuram