To Ford,Vari & Eavp
Hai ! Tänu vastamast ja asjalike arutluste eest. Selles on Sul Ford õigus,et 500 .- kr.rendihind ööpäevas tekitab ilmselt ka suurema nõudluse. Olen mõelnud seda äri teha aga kasutatud autodega,mitte uutega.Uute autodega muidugi selle rendihinnaga asi ära ei tasu .
Sooviks osta nüüd talvel,kui autod on soodsama hinnaga, Saksamaalt Hobby 600-sed 89-93 aasta väljalaskega. Vaatan www.mobile.de,et neid saaks nii umbes 3000-5000 EUR-iga(47.000-78.000 kr.) kätte. Seega saaks 1 aastaga ,kui auto oleks käigus min.15 päeva kuus ja 6 kuud aastas-auto hinna juba tagasi(15 korda 500,korda 6. 45.000 kr.)Need retro stiilis mudelid mulle meeldivad,taga on lai voodi,nurgadiivanina ja avarad aknad.Mulle meeldib,kui ka taga on autol avar väljavaade nii külgedele kui ka taha,see lisab autosse valgust ja sõidu ajal on meeldiv panoraamvaade.Endal on mul Tabbert ,mis ka selline on.Nüüdsetel uutel mudelitel,millede taha ehitatakse alla nn.¡garaazid¡-sellised avarad aknad taga puuduvad.Näengi oma äriplaanis klientidena just noori matkahuvilisi kliente,kellede jaoks on esmatähtis reis,matk,¡peo panemine¡ ja vaatamisväärsustega tutvumine ise,mitte see,kui kallis ja luksuslik matkaauto seest on .Sellised isikud ,kes seda just esmatähtsana hindaks,ilmselt ostavad ise sellise auto või reisivad hoopis teistmoodi.
Kui noored lähevad näiteks neljakesi reisima,siis tuleks igal noorel nn.¡näo pealt¡ maksta auto rendihinda vaid 125 kr.ööpäevas !Kütusekulu hind jagataks ilmselt ka ära. See on aga väga odavalt reisimine,sest on ju ööbimine autos,söögi tegemise võimalus,külmkapp,duss ja veel ka lisaks oma jalgratta kaasa võtmise võimalus kõik hinna sees !On ju täiesti ilmne,isegi ilma konkreetseid arvutusi tegemata,et kui reisija peab tasuma hotelli,jalgratta rendi ja sõiduauto rendi eest, siis nii odavalt ei reisi. Samas teavad ka matkaautode omanikud ning isikud,kes neis reisinud ja elanud,et võimalus ise sooja sööki valmistada on reisil väga soodne ja odav toitumine.
Samas Ford,on Sul ka õigus selles,et reisihuvilise ,pereta juhi leiaks ilmselt 6000-8000 kr.eest kuus ringi sõitma.
Minu äriplaanis on see teenus,kus kaasa antakse juht ja koostatakse marsruut-vaid ühe teenusena isikuile,kes seda sooviks.Kui ei soovita seda,et marsruut oleks ette koostatud,siis seda ka ei tee. Antakse kaasa vaid juht.Samas kui soovitakse autot vaid rentida ilma juhita,siis seda ka võimaldatakse.
Kuivõrd rendihind 500 kr.ööpäevas peaks tekitama suure nõudluse,siis ilmselt õnnestuks autosid välja rentida ka pikemaajaliselt kui vaid 15 päeva kuus ja aastas 6 kuud.Ilmselt ka talvel. See aga tõstaks juba väga oluliselt kasumlikkust,nii,et auto hinna saaks tagasi võib-olla juba poole aastaga.
Kõige suurem probleem ongi asja juures see,et kus juht öösel magab,sest ilmselt enamik kliente seda ei soovi,et juht magaks ka autos.Seda ei sooviks ilmselt ka juht ise(kui tegu pole just noorte naistega)Seega peaks arvestama kuluna juhi ööbimist reisil odavamates kämpingutes või hostelites.Eavp arvab,et asjas oleks takistuseks turu piiratus,ning maksevõimelise elanikkonna vähesus ? Ei saa sellisest seisukohast aru,nähtub ju see,et matkaautoga oleks seltskonnal hoopis odavam reisida. Inimesed reisivad aga iga aastaga üha rohkem,samas on Euroopa Liidu piirid ju kõik lahti.Inimesed ei pea enam kulutama viisadele raha.
Ma ei näe oma äriplaanis ka mittemingisugust ettevõtlusriski,sest kui asi ära ei tasu-võib autod ju maha müüa.Kulu mittemingisugust.
Ootaks uusi diskusioone !Seniks mõnusat matkamist uuel aastal.