Sõitsime aastaid 51 kW (turbo) mootoriga T4 istmetega 1997 a bussiga naise ja lapsega saksamaal, austria mägedes, hollandis, Ungaris jne. Umbes 35 000 km kindlasti. Siiani on meeles Saltzburgi kandis kuskile soolakaevanduse lähedale mäkke sõit, kus tuli lõpuks kasutada isegi teist käiku. Magama mahtus ka ilusti, iga ilmaga. Isegi webastot ei olnud, mis ütleb nii mõngagi. Selle eest oli katuseluuk, laeventikas taga ja lükandaknad .
Pärast 111 kW isendi ostmist 2007a said aga sellised sõidud hoopis uue mugavusastme. Seda nii kiiruse, kui kiirenduse osas. Kuna eelmine oli lühikese kerega, siis oli ka 40 cm ruumi rohkem. Vahepeal sai katsetatud ka sarnast autot, nagu mu Avataril, sest naisel oli sellega hea lihtne sõita ja ei kartnud sellega ühtegi riiki. Ainult jälle , 1,6l bensiin ja vist 55kW, kuigi ehitatud Knausi poolt 4 kohaliseks matkaautoks. Minul hakkas seal aga hoolimata istme vahetusest põlv alati hirmsasti valutama ja seepärast jäid ikkagi reisimiseks teised autod.
Ehk siis sõita sai ja võis kõigega, kui ikka tahtmist oli.
Tänapäeval on aga soovid kõvasti edasi läinud. Naine oli mul ka omal ajal rahul esiveolise Nissan Sannyga. Pärast natuke raskema nissani ostmist oli ta väga imestunud, et läbi tee keskel oleva lumevalli saab ka nii, et auto "saba ei liputa"
Täna ei ole ta talvel ühegi autoga peale neliveolise nõus ja ma saan temast täiesti aru, kui pead 5 päeva nädalas iga ilmaga tööle saama.
Kas ma täna ostaksin eespool ära toodud matkaautot? Võimalik, et kui saab ta hästi korda, siis ühe reisi teeks ära. Pikemalt omamiseks aga kindel ei. Kuna armastan autosid lõpuni pidada, siis sellepärast arvatavasti ei ostaks, sest ei raatsi pärast müüa. Ühe reisi puhul võiks ka ilmselt rendi või väiksema haagissuvila rendile mõelda.
Autoga on muide palju parem suhe, kui ta "saab aru", et tema eest hoolitsetakse ja teda hoitakse. Tavaliselt , kui jätabki tee peale, siis väga kodu ligidal.
Bussisõit kaitseb keskkonda
.
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.