8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

12.07.2012 09:03 - 12.07.2012 09:15
#1
Nagu juba kevadisel kokkutulekul sai mainitud, oleme oodatud oma sügist kokkutulekut pidama Maria Talus, Kõpu küla, Tõstamaa vald, Pärnumaa www.maria.ee

Kuupäevadeks 21.-23.september 2012
Samal ajal toimub Maria Talus Oktoobervest, mis on kohalik õllefestival www.maria.ee/index.php/et/Oktoobervest-22.-septembril-2012.html

Lisan alla mõne lõigu nendepoolsest pakkumisest. Ettepanekud ja soovid tegevuse osas on loomulikult teretulnud. Laupäeva õhtul mingit oma üritust meil plaanis ei ole, kuna toimub Oktoobervest ja igaüks leiab seal ise tegevust.

Igaüks saab siis soovi korral kuupäevad juba ära broneerida ja varsti on aeg hakata ka osalejate nimekirja koostama.



Ja nüüd nendepoolne kiri:
Väga meeldiv, et Teie poolt korraldatav matkaautode kokkutuleku väljasõit toimub Maria tallu.
Kuupäevad 21.-23.09.2012 on meil veel vabad ja seega broneerime need Teile.

Autode jaoks on meil plaanis eraldada üks osa hobuste kopli alast, et ikka kõik autod vabalt sinna mahuksid. Kogu ala saab ära märkida piirdeaia või -lindiga, et võõram seltskond Teie autode sekka ei satuks. Meile sobib, kui autode parkimist juhendavad Teie oma inimesed koostöös meie pererahvaga.
Kindlasti aitame me Teid nii elektri kui ka veega, selle jaoks on meil vastavad kohad juba olemas. Kanalisatsiooni koha pealt on veel vaja juhatajaga üle täpsustada.
Kokku lepitud ööbimise hind on 25 EUR/2 ööd ehk kogu nädalavahetus ühele autole läheb maksma 25 EUR.
Maria talus kohapeal saab arveldada ainult sularahas.

Reedel (21.09) peale saabumist ja sissesadmist võiks korraldada Teile väikese jalutuskäigu meie talus tutvustamaks kohapealseid võimalusi lähemalt. Peale seda on võimalus korraldada väike ekskursioon Tõstamaa vallas. Orienteeruvalt võiks ekskursioon kesta kokku 4-5 tundi, kuid saab ka korraldada lühema tuuri. Ekskursiooni käigus külastatakse erinevaid ümberkaudseid vaatamisväärsusi (Pootsi mõis ja tuulik, Seli kirik ja muuseumituba, Tõrvanõmme mänd, Tõstamaa mõis ja park, Kastna tammed ja kadastik). Iga koha juures toimuks ka meelelahutuslik ülesanne või mingi mäng, et lõbusamalt ja meeldejäävamalt aega veeta. Hind ühele inimesele on 3,50 EUR, hind ei sisalda transporti. Kuna Teid tuleb kokku üle 100 inimese, siis kas soovite ekskursiooni ühe grupina või kahe grupina? Kui ekskursioon toimub ühe grupina, siis läheks vaja vähemalt kahte bussi.
Samuti oli Teil plaan reede õhtul oma seltskonnaga koos viibida, et vaadata pilte, videosid jne. Talus on meil oma projektor ja ekraan olemas, samuti ka helisüsteem, mida on Teil võimalik kasutada, küll aga väikese lisatasu eest. Kui oleme juhatajaga hinnad kooskõlastanud, anname ka Teile kohe teada.

Laupäeval (22.09) lõuna paiku toimub Teie lipu heiskamine. Mast, mida kasutada saate, on meil olemas.
Laupäeva päevaks pakume lisatasu eest soovi korral tegevustena:
• Giidiga metsamatk kuuma joogi ja lõkkega. Metsamatka hind on 3, 20 EUR/inimene.
• Hobusega vankrisõitu. Vankrisõidu hind on 26 EUR/tund. Vankrile mahub korraga 5 täiskasvanut inimest.
• Räätsamatk kerge einega. Räätsamatka hind on 23 EUR/inimene
• Kajakimatk ümber Manilaiu, einega saarel. Kajakimatka hind on 36 EUR/inimene.
• Linnuvaatlus kerge einega. Linnuvaatluse hind on 26 EUR/inimene
• GPS mäng seltskonnale, mille hind on 23 EUR/inimene
• Ponisõit lastele, 1 poni 15 EUR/tund
• Ratsutamine 1 hobune 15 EUR/tund
Ümber meie talu on ka mitmeid metsaradu, kus saab korraldada nii jalgsi- kui ka rattamatku. Kui septembris on ka veel soojemad ilmad saab korraldada jalgsimatka mereranda kerge pikniku ja pallimängudega.
Laupäeva õhtul toimub meie talus õllefestival "Oktoobervest", kuhu olete väga oodatud osalema ja see oleks ühtlasi ka Teile õhtuseks ürituseks.




Lisan veel täpsustuseks nii palju, et pakutav ekskursioon reedel toimuks pigem laupäeval
Viimati muutis: 12.07.2012 09:15 ford.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

14.07.2012 09:47
#2
Paras soust ausaltöeldes. Kas ikka juhataja teab, mis toimub, et asi välja hõigatud, aga veel vaja konsulteerida. Mina ei usu igatahes 2:1 asja. On neid korduvalt olnud ja ka osavõtjate seltskondade poolt viimaseks jäänud sellises formaadis asja korraldamine. See, et ala on piiratud aia ja lindiga, ei pea kedagi veel kinni. Jõgeva treffil on lisaks veel terve aia ümbrus valgustatud ja turvamehed ka seismas, et võõrad sisse ei saaks. Ameerika Beautyl on telkla alalt korduvalt asju varastatud, nii telkidest, kui ka autode küljest aksessuaare. Kari purjus inimesi koos ja neid siis ei ahvatle teha ekskursiooni ennenägematu tehnika vahel? EI taha küll iga autost eemaldumise jaoks hakata oma laagrit kokku pakkima ja lukustama. Mina olen natuke pessimistlik sellise asja suhtes.:unsure:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

15.07.2012 10:35
#3
1. jah, peremees teab
2. on sul välja pakkuda mõni mõistlik lahendus?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

15.07.2012 11:11
#4
Kas kõik kes tulevad, on nõus sellega, et olenevalt teriitooriumist, ollakse siis lihtsalt vahetustega valves aianurkades. Pikad rivid pargib nii, et äärest äärde oleks vaba vaade. Vool on olemas, siis ehitus prosse valgustama, mul on neid 2 komlekti. Võibolla on kõik hästi ja hirmul on suured silmad. Kuid elu on ka samas õpetanud...

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

15.07.2012 14:37
#5
Arvan , et hirmul on ikke palju mõju, aastatega on enamus näod meeles ning võõra tunneb ikke ära ja paha kavatsusega võõra kindlasti. No ja se mõni pudin kokku panna pole ka suur asi - Eestist väljas on se ju loomulik , et kallimad asjad kokku kobistad kui putkast kaugemale lähed. Kui autod saab nii sättida ,et tekib siseõu ja väljapääs ühest nurgast pole ju probleemi. Meile se koht sobib , kuid eks ma nõustun enamusega kui mõni teine koht välja pakutakse.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

15.07.2012 23:16 - 24.08.2012 23:23
#6
Kohapeal turvalisuse osas väga oluline, et kanname kaelapaela osalejakaardiga. Siis kohe näha, kui võõras tegutseb. Sama ega iga võõras pole ka paha - võib-olla matka-auto huviline.
Klubi Eesti Karavan liige nr 652
Viimati muutis: 24.08.2012 23:23 Ivar Kalev.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

16.07.2012 09:47
#7
Tegelikult ei ole meil ju alust arvata, et sinna kogunevad pätid ja kaabakad... Lihtsam on ju oma asjad ära panna ja uksed lukku, kui autost kaugemale minek.

Ma ei pea õigeks, et me peaksime mingit valvegraafikut jms organiseerima hakkama. Kui ööbite mujal maailmas suvalises kämpingus, siis ju ka ei jäta keegi oma asju lihtsalt laokile. Võtke siis seda ööbimist samamoodi, kui tavalist kämpingut, kus iga inimene võib mööda jalutada.

Loomulikult on olemas ju naabrivalve ja kaelakaardid jms, mis toimivad. Suvalisel kokkutulekul võib ju mõni paha inimene ringi jalutada ja mitte keegi meist seda ei tea. Miks siis seal on teistmoodi?

Mulle tundub, et tegu on pseudoprobleemiga ja see ei vaja pikka arutamist. Ärge jätke oma asju laokile ja kõik on korras.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

16.07.2012 10:46
#8
Loomulikult ei või eeldada, et seal selline kontingent koos on, aga tsiklite kokkutulekud, ameerika autode kokkutulekud ja paadipäevad on seda näidanud, kus on 2 ühes, et siis tehnikaüritus on seotud mingi külapäeva, või muu asjaga. Loomulikult võib proovida ära 2:1 ürituse, et siis vaadata,kas tulevikus sobib nii.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

17.07.2012 22:30
#9
Eesti Karavani Klubi kodulehel on nüüd info üleval
Vaadata saab siin

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Egau
  • Egau avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
  • Postitusi: 426

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

20.07.2012 00:24
#10
Olen nats aega eemal olnud ja püüan nüüd takkajärgi kommenteerida.
Käisin eelmisel aastal sellel Oktoobervestil ja ilmselt sealt see idee tuligi ka sel aastal seal kokkutulek teha. Oktoobervest ei ole tavaline õllejoomise pidu nagu õllesummer või mõned kõvad külapeod Lõuna-Eestis, vaid eelmine aasta oli see kultuuriüritus. See tähendab, et kanti ette huvitav kultuuriprogramm erinevate esinejatega (rahvatantsijad, Estonia pillimehed, kohalikud ansamblid jne.). Olid pikad lauad ja võis tarbida ka erinevaid õllemarke, nagu sakslaste sarnasel üritusel, kuid kannud olid siiski "vaid" 0,5 liitrised. Kohal oli peamiselt ümbruskonna publik ja kedagi eriliselt joomasena ei märganud. Kõigil oli lihtsalt hea tuju. Rahvas oli väga sõbralik ja üksmeelne.
Selliste vahvate maapidude eeliseks ongi see, et sa tunned seal end tõelise eestlasena ja naudid seda mõnusat küünarnukitunnet. Sinna lihtsalt ei kogune sellist rahvast, kes tahaks pätti teha. Selle eest seisis hea ilmselt ka peo peremees ise, kes jättis väga toreda ja sõbraliku mehe mulje. Sellise talu näo kujundab talu pererahva olek, mis oli ääretult sümpaatne.
Ei tahaks kuidagi uskuda, et sel sügisel see üritus teistsuguseks kujuneb. Vaid meie võime oma kokkutulekuga selle käiku suunata. Ja loodan, et ainult paremuse poole.

Siinne kiidulaual ei ole mitte külalislahke pererahva tellitud, vaid mina eelmise aasta ürituse fännina püüdsin selgitada asja olemust. Suhtugem asja optimistlikult ja pidage meeles vanasõna - kuidas sina külale nõnda küla sinule.

P.S. Jõgeva treff ja Ameerika Beauty jne. on hoopis teist masti joomapeod, kus möllavad teismelised nagad.
Tervitustega
Egau

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

20.07.2012 00:31
#11
Ütleme nii, et Buutil ja Trefil ka see oma seltskond ei korraldanud erilisi lollusi, pigem iika need kes tulid "uudistama". Suislepas paadipäeval oli ka see teema, et laupäeva õhtuks oli üle poole paatide seltskondadest lahkunud ja ääreni täiskakkunud külajõllid magasid ja tuterdasid seal kaldapealsetel. See ka oli 2 ühes, külale pidu ja vaatamist ja paadiomanikele pisike väljasõit. Nu ei jätnud head muljet. Lihtsalt enda kogemused 2:1 on olnud siiani kehvemapoolsed, aga see võib ka hakata paranema :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

24.07.2012 03:26
#12
Parim ettevaatusabinõu võiks olla oma laagri kinniseks tegemine ja ainsa sissepääsu juurde mingi valgus. Mina ise suurt probleemi ei näe aga jah, ettevaatus pole liiast. Kuigi naljaga pooleks võiks ju öelda, et minu vanake pakub vargale huvi viimases järjekorras.
Samas on bussil signa ja ööseks niikuinii midagi suurt ripakile ei jäta.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

24.07.2012 10:20
#13
Seda ei suuda kinniseks teha. Vahet pole, tõin välja kõikse mustema pildi, mis silme ette kerkis. EI pruugi seal miskit hullu olla, kuna on ka eespool mainitud, et igati kultuurne üritus.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

26.07.2012 19:11
#14
Mina omalt poolt toetaksin osaliselt Reinu tähelepanekuid,sest olen osa oma elust nii varem kui ka tänasel päeval sunnitud jagama puid ja maid tegelastega, kes viinauimas on kaotanud igasuguse normaalsele inimesele omased käitumisreeglid ja on täiesti võimalik, et kui maameestele pidu ukse ette tuua siis ei oska nad suurest vaimustusest purjuspeaga midagi tarka teha ja ning hakatakse otsima võimalusi kuidas bravuurne jõud endast välja lasta.

Seega minu poolt ettepanek esimeseks õhtu sisustamiseks. Kuna kokkutuleku toimumise aeg varases sügises ja kui õhutemperatuur võimaldab, võiks valida üritusel osaleva naissoo rõõmuks välja paar kõige arenenuma ülakehaga meesterahvast kellele võiks langeda auks terve laagriplatsi valvamine ööpäevane valvamine (mõistagi karastavate jookidega). Loodan, et ettepanek on ahvatlev ja soovijaid on palju.

Jätkuvat suve.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

21.08.2012 17:02
#15
Kokkutuleku aeg läheneb ja on aeg hakata koostama osalejate nimekirja. Palun kõikidel soovijatel siis oma osalusest teada anda kas minule või Ivarile privas, helistada minule 5123312 või Ivarile 5011183 või saata mail: veiko@matkaauto.com. Oma soovi võib ka teatada avaliku postitusega.
Meelis ja Karin on hetkel ära ja nende kaudu saab registreerida alates septembri algusest.

Soovijatel palun teatada:
1. Osalejate nimed või kasutajanimi foorumis
2. Osalejate arv (eraldi täiskasvanud + lapsed koos vanusega)
3. Kontakt e-post või telefon
4. Kas on olemas kaelapael koos nimesildiga?

Kuna Oktoobervesti programm algab juba päeval kell 13.00, siis tekkis küsimus, kas on mõtet organiseerida mõnda väljasõitu või üritust. Sellegipoolest - kui on soovijaid päevasele bussiekskursioonile (selle kohta on info esimeses postituses), siis palun ka sellest teatada. Hind kujuneb soovijate arvust ja bussireis kattub ajaliselt Oktoobervesti programmiga.

Lühidalt veel rahadest:
1. Ööbimine maksab 25 eur / 2 ööd auto kohta
2. Lisandub Oktoobervesti pilet 5 eur inimene. Alla 18a lapsed on TASUTA. Kõik osalejad saavad kaardid vabalt liikumiseks kõigile osalejatele. Esineb hulgaliselt ansambleid ja on muid põnevaid ettevõtmisi.
3. Lisaks on osavõtu tasu 5 eur auto (ehk pere) kohta, mis katavad meie organiseerimiskulud (projektor, võimendus, meened jms. Kassa jääk kandub edasi järgmisele kokkutulekule. Ka hetkel on meil väike varu olemas eelmisest korrast:)

Võimalusel ärge jätke palun registreerimist viimasele minutile.

Ilusat suve jätku :P

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

24.08.2012 22:18
#16
juba on registreerunud 3 autot:)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

25.08.2012 00:33
#17
Püüame ka kohale veereda 2+1 ( viiene )

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

27.08.2012 10:30
#18
Meid siis 2 suurt ja 2 väikest (12 ja 1,9)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

27.08.2012 23:41
#19
Tervitusi Kagu osariigist. Esialgu 2 suurt ja 1 väike. :D

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

30.08.2012 14:07 - 30.10.2012 08:36
#20
Hetkeseisuga registreerunud 14 autot/haagist

Lisatud failid:

Viimati muutis: 30.10.2012 08:36 Arvo.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

30.08.2012 15:49
#21
Meie ka nagu alati kohal 2 suurt, üks väike :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

31.08.2012 10:46 - 31.08.2012 16:55
#22
Tere!
Kui kõik laabub hästi ja masin saab korda ning Eestis arvele,oleme tulijad 2 suurt ja 1 väiksem (9a).
KNAUS VAN TI550 telef.5011352

Lisatud failid:

Viimati muutis: 31.08.2012 16:55 marx224.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

03.09.2012 14:29
#23
Hetkeseisuga 23 registreerunut.

Küsimus: kui paljud oleksid huvitatud reedeõhtusest suitsusaunast? Hind on 100 euri sõltumata inimeste arvust ja saun on siis terve õhtu (poole ööni) meie päralt.
Palun andke siis teada, kas võiksime selle broneerida. Hetkel pidi veel vaba olema.

Muideks panin eelmisesse postitusse ka programmi ülesse, aga see jäi eelmisele lehele....

Ja palun registreerimisega natukene kiirustada, kuna meie jaoks on vaja broneerida territooriumi suurus.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

03.09.2012 15:25
#24
ford kirjutas kirjutas: Küsimus: kui paljud oleksid huvitatud reedeõhtusest suitsusaunast? Hind on 100 euri sõltumata inimeste arvust ja saun on siis terve õhtu (poole ööni) meie päralt.
Palun andke siis teada, kas võiksime selle broneerida. Hetkel pidi veel vaba olema.


Korvimees on kindlasti huvitatud Suitsusaunast.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:8.kokkutulek 21.-23.09.2012 Maria Talus Pärnumaal

03.09.2012 16:01
#25
Tuleme 2suurt, 1väike(7a)
Tel. +3725073021

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev