Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

27.09.2010 20:31 - 29.09.2010 21:47
#1
Kui kokkutuleku teema all hakkab asi just tuliseks kiskuma, siis üritan teises teemas asja natukene maandada:silly:
Kokkutulekul sai nii mõndagi asja arutatud ja teeksin sellest väikese resümee või memo, et jääks märk maha....

1. Osalejad näitasid üldjoones huvi sellise klubilise vormi järgi. Otsustasime, et ametlikuks me asja ei aja ja registreerima ennast veel ei hakka. Pigem jääb asja vormiks selline sõpruskond, kellel on ühised huvid ja mingit seaduslikku alust asjale (veel) ei ole vaja. Rõhutan veel kord oma mõtet, et asja eesmärk ei ole luua konkureerivat organisatsiooni Eesti Kravan ühingule, vaid pigem meeldivat koostööpartnerit. Kui eesti Karavan on seotud eelkõige ühe konkreetse kohaga, siis meie üritused on palju liikuvamad ja vabamad.

2. Osavõtjad leidsid, et kokkutulekute tegemine ja muul kujul suhtlemine on tore ettevõtmine ja seda traditsiooni peaks jätkama. Arutlusel oli ka kokkutulekute programmi ja muu tegevuse kujundamine tulevikus. Kõlama jäi mõte, et pulmavana meil sinna vaja ei ole, kelle käsu järgi kõik toimub, kuid võiks siiski paika panna mingid tegevused ja huvigrupid. Siis on kokkutulnutel võimalus valida, kas minna hommikul matkale, käia laadal või kohe jooma hakata. See valik oli küll piltlik, aga põhimõte selles, et kõik leiaksid huvitavat tegevust ja ei tekiks niisama aja surnukslöömise tunnet. Seega ootaks järgmise kokkutuleku osas mõtteid, mida võiks päeval ette võtta. Arvan, et traditsiooniline võiks olla õhtune ühine istumine, kus saab rääkida reisimuljeid, arutada tulevikku ja niisama omavahel sõbruneda.

3. Seekord oli tore, et autodel olid nimesildid ja kohe oli selge, kellega on tegu. Matkasuvila pakkus välja, et järgmisel korral võiksid olla ka inimestel oma nimesildid. Ideena pakuti veel välja, et osalejad võiksid autode külge panna külastatud riikide nimed, mille osas nad oleksid nõus kogemusi ja muljeid vahetama, kui kellelgi peaks huvi tekkima. siis saavad väiksemad huvigrupid omavahel arutleda just neid huvitavate sihtkohtade üle. Lisaks oli mõte, et osalejad võiksid teha lühikese pildiprogrammi parimatest piltidest ja neid siis õhtul koos suurelt ekraanilt vaadata ja kuulata sinna juurde ka kommentaare.

4. Pikalt arutleti eraldusmärkide üle ja Ugri oli teinud ära tänuväärse koduse töö ja välja käinud 5 kavandit. Kavandid kogusid ka kommentaare ja nendest teeb ülevaate ehk Ugri ise. Paljude arvates võiks säilida tekst "Elu nigu ernes". Samuti oli kõneaineks, kuidas meie liikureid nimetada logol. Kuigi eesti keeles peaks heakskiidetud sõna olema autoelamu, tundub see natukene võõras. Peale muu on foorumi aadress siiski matkaauto.com ja kui nüüd logo teha muu nimega, tekitab see segadust. Seega jäi esialgsete plaanide kohaselt (tulevasele) logole sõna matkaauto.com, mis viitab ka ühendavale leheküljele internetis. Kui logo on välja valitud, tuleb sellest teha kleepeka variant ja seda saab siis kasutada autodel. Mõte oli, et see võiks olla ees ja taga, et tunneks vastutulevad autod ära.

5. Omalt poolt pakkusin välja, et me võiks oma "klubiga" ühendada ka teenusepakkujaid - näiteks turismitalusid või vajalikku varustust müüvaid poode. Ka nemad võiks kasutada meie logoga kleepekaid, mis annab eelduse soodustuste saamiseks. Omalt poolt saame pakkuda tasuta reklaami ja tutvustust meie kodulehel. See tekitaks suurema ringi, kes omavahel kaudselt seotud ja kes saavad üksteise tegevusest mõlemapoolset tulu.

6. Omavaheliseks suhtlemiseks raadiojaamade teel otsustati fikseerida kanal 5 AM. Kuna mitmekesi sõites ei taha hoida kinni 8-dat kanalit, kus suhtlevad inimesed valdavalt tööasjus, siis oleks vähemalt kokkulepitud kanal, kuhu võib ka teisi oma inimesi sattuda. Teiseks veel see, et kui tuleb mõni tuttav vastu, saab lülitada ennast kiirelt ümber 5-dale kanalile ja ei pea hakkama otsima, millisel kanalil vastutulija võib olla. Asi hakkas toimina juba kokkutulekult lahkudes, kui veel mitme tunni jooksul leidus kaasarääkijaid.

7. Arutlusel oli ka kokkutulekute korraldamise aeg - kas fikseerida ära kindlad nädalavahetused, mis korduvad aastast aastasse või lepitakse uus aeg kokku vaidlemise teel foorumis:) Seoses selle teemaga on endiselt erinevaid arvamusi ja asjast erinevalt arusaajaid. Arutleti küll mitmeid variante, kuid (minu mäletamist mööda) kokkuleppele ei jõutud. Siin loeks meeleldi veel üldsuse arvamusi ja mõtteid, kuidas teised aru said - kas siis sai see teema paika või jäi lahtiseks. Kui jäi lahtiseks, siis vaidleme aga edasi:P

8. Peeti vajalikuks teha foorumisse siseringi teemad, kuhu pääsevad ainult registreerunud kasutajad ja mis oleks avalikkuse eest varjatud. Seal saab arutleda ainult meid puudutavaid asju ja ka vabalt vaielda, ei jäta teistele inetut mulijetB) Sellega lubas tegeleda Kristi ja ehk saab selle varsti tööle

Tundub nagu üldjoontes kõik... sai pikk ja segane, aga täiendage ja parandage mind palun:)
Viimati muutis: 29.09.2010 21:47 ford.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

27.09.2010 21:22 - 27.09.2010 21:23
#2
Väärt mõtted ja ülevaade.

Lisan veel omalt poolt, et edaspidistele kokkutulekutele võiks teha igale ekipaazile mälestuseks väikese kokkutuleku kuupäeva ja koha infoga meene.
Klubi Eesti Karavan liige nr 652
Viimati muutis: 27.09.2010 21:23 Ivar Kalev.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

27.09.2010 22:39 - 27.09.2010 22:40
#3
Ei saa mitte mõnda asja teisest temast siia tõstmata jätta.
Egau


Siin ei ole midagi enam arutada!
Kohalolijad otsustasid, et järgmine kevadine kokkutulek toimub aprilli viimasel ja sügisene septembri viimasel nädalal. Punkt.
Minu meelest olid kohaletulnud need, kes olid asjast huvitatud ja otsustasid kokkutulekute ajad. Keda kohal polnud, pole mõtet ka hiljem oma mõtet peale suruda ja tagantjärgi targutada. Asi sai paika pandud ja eks edaspidi saab seda asja arutada, kui paar korda nii ära tehtud.
Kahju, et asja ei protokollitud - nii võimegi vaidlema jääda.

Kui selline "otsustamise" stiil jääbki, siis ilmselt oli see vähemalt meie jaoks viimane kokkutulek. :angry:

Ei näe mingit põhjust, et tähtsaid otsuseid tuleks vastu võtta hilisõhtuse joogiklaasi taga.
Kuna ei tarvitanud tol õhtul piiskagi vägijooki, siis ei hakanud ka eriliselt kuupäevade üle vaidlema. Tean ka seda, et vähemalt sel õhtul polnud ma ainuke, kelle arvates kevadine kuupäev oli liiga varane.

Sama hästi oleks võinud otsustamiseks karjumisvõistluse korraldada, kumb pool teise üle karjub. :woohoo:

Lõpetaks aga postituse veel 2 eelmise teema tsitaadiga.

Ivar Kalev Hääleta:
Mis kaalutlusel see aeg nii varajaseks sai mõeldud?

Kevadel aprilli viimane nädalavahetus on liiga vara meie kliimas. Aprillis ju sulab alles viimane lumi tavaliselt. Loodus on sõbralikum maikuus - maapind tahedam ja puud hakkavad lehte minema. Rääkisime sellest ka pikalt käesoleva aasta esimeses pooles.
Vaevalt, et porised ja niisked olud mõnusad on.

Egau Hääleta:
....Mis puutub aga halba ja külma ilma, siis ka siin kehtib hea vanasõna - pole halba ilma vaid on kehva riietus ja varustus.
Bussisõit kaitseb keskkonda

.
Viimati muutis: 27.09.2010 22:40 eavp.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

27.09.2010 23:11 - 27.09.2010 23:16
#4
Väärt teemaalgatus fordi poolt! Et kokkusaamine niisama koos aja surnukslöömiseks ei kujuneks, siis oleks muidugi juba varakult vaja pead tööle panna.
ford kirjutas: Arutlusel oli ka kokkutulekute programmi ja muu tegevuse kujundamine tulevikus. Kõlama jäi mõte, et pulmavana meil sinna vaja ei ole, kelle käsu järgi kõik toimub, kuid võiks siiski paika panna mingid tegevused ja huvigrupid. Siis on kokkutulnutel võimalus valida, kas minna hommikul matkale, käia laadal või ...jnejnejne.
Fakt on see, et kui inimesi palju (koos lastega mingi 100 inimest vist oli koos? ), siis ei saagi kõigil olla päris ühised huvid. Näiteks, kui ühtedele meeldib päikesetõusu nautida, siis teised parema meelega alles magavad sel ajal :)
Samuti ka muud matkad ning workshopid ei saa kõigile ühtmoodi huvi pakkuda.
Näiteks mina vaatasin siin hiljuti pilte hollandi oldtimer matkabusside kokkutulekust, mille toimumiskoht oli piltide järgi, mingi suurema töökoja hoov. Osa busse oli töökojas tõstuki peal ning suurem askeldamine käis ümber nende. Samas kohe töökoja uste juures käis hoogne grillimine. Platsil toimusid miskid mängud jne. See lugu kõlbab küll näiteks, kuid mitte meie seltskonnale ülevõtmiseks, kuna valdaval enamusel ju suht uus tehnika ning remonditeemad ilmselt huvi ei paku. Kindlasti oleks aga inimesi, keda huvitvad igasugused tehnilised nipid-trikid.
Kogu selle jutuga üritangi siin öelda, et kogu see suur seltskond ei peagi mu meelest tervet päeva koos veetma. Piisab, kui on õhtune koosistumine näiteks. Samas oleks muidugi hea, kui üritusel oleks mingi "kondikava" nagu ka keegi kokkutulekul välja pakkus a`la hommikvõimlemine kell 7.00 ; jalgrattamatk 10.30 jne. Eks siis igaüks ise vaatab, mis tema plaanidega paremini sobib.
Ja veel: Siin oli mu meelest enne sügise kokkutulekut juttu Ähijärvest ning seal pidavat ka suitsusaun olema? Ehk oleks see üks võimalikest kevadise kokkutuleku kohavalikutest?
Siin kunagi kõlanud väitega, et saun kokkutulekule ei sobi, kuna lahutab seltskonna ei taha kohe üldse nõustuda. Tihtipeale räägitakse parimad jutud just saunas. Ning kas kõik "põhjaosariiklased" üldse teavad, kui lahe asi on suitsusaun? Juba ainuüksi sellepärast sõidaksin kevadel hea meelega teise eesti otsa :)
Viimati muutis: 27.09.2010 23:16 Korvimees.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Egau
  • Egau avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
  • Postitusi: 426

Re: Re:Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

28.09.2010 16:17
#5
Tervitus kõigile ka minu poolt.
Kuna juba mind tsiteeriti, siis püüan alljärgnevalt oma mõtteid natuke rohkem lahti seletada.
eavp kirjutas: Ei saa mitte mõnda asja teisest temast siia tõstmata jätta.
...
Ei näe mingit põhjust, et tähtsaid otsuseid tuleks vastu võtta hilisõhtuse joogiklaasi taga.
Kuna ei tarvitanud tol õhtul piiskagi vägijooki, siis ei hakanud ka eriliselt kuupäevade üle vaidlema. Tean ka seda, et vähemalt sel õhtul polnud ma ainuke, kelle arvates kevadine kuupäev oli liiga varane.
Mulle on jäänud mulje, et foorumis kokkutuleku arutamine on siiski jäänud väiksema ringi seltskonna teha ja kes rohkem sõna võtab, selle oma jääb ka peale. Kevadine arutelu jättis mulle küll sellise kujutluse (minu arvamus). Ja selle järel korraldatud hääletus oli kindlasti kallutatud sinnapoole, kes rohkem arvutit näppida oskas ja julges!
Pealegi jäi viimaseks sõnaks kevadel, et kuna Lõuna-Eesti jäi hääletamisel alla, siis teeme seal sügisese kokkutuleku.
Nüüd sügiseks oli aga see kõik ununenud ja hakkasime järsku uut kohta otsima. Koht oli muidugi hea, kuid kuhu jäi kevadel kokkulepitu.
Ja nüüd siis, kui kõigil osavõtjail oli võimalus oma arvamus tulevaste kokkutulekute aja suhtes välja öelda, pandi ka järgmine aeg ühiselt paika. Kõik tundus justkui selge olevat kuni esmaspäeva hommikuni, mil hakkas foorumis jälle seesama aja arutamine pihta. No kaua võib!
Egau kirjutas: ....Mis puutub aga halba ja külma ilma, siis ka siin kehtib hea vanasõna - pole halba ilma vaid on kehva riietus ja varustus.
See tuntud fraas on välja öeldud mõttega, et me ei saa ju kuidagi pool aastat ilma ette ennustada. On küll olnud väga ilusaid aprilli viimaseid nädalaid ja ääretult kehvasid mai lõppusid. Kui ikka ilmataat otsustab meile vett kaela kallata, siis võib ta seda ka päris himuga teha ja ka suvepoole võib kõikjal maapind ujuda ja ilm külm olla. Kindlasti oleks vast mõnusam istuda õhtuti kusagil katuse alla valges ja ajada omi jutte teistele silma vaadates. Viimasel kokkutulekul oli küll suht ebameeldiv kuulata inimest teda ennast nägemata.

Ja nüüd veelkord kevadise kokkutuleku ajast.
Kuna koos tundus olevat suht aktiivne "matkasellide"seltskond, siis ilmselt sellepärast jäigi aprillilõpp rohkem peale kui mai. Tegusatel inimestel on ju mais palju muudki teha ja agaramad juba matkavad. Aprill seevastu veel paras aeg talvekorterist suveasju välja otsida. Mulle isklikult tundus, et kui juhuslikult siiski maikuusse kokkutulekud tulevikus kipuvad minema, siis koos meiega jääb veel palju osavõtjaid eemale.

Aga veelkord - see toimunud kokkutulek läks igati korda (nagu kombeks öelda, 12 points) ja selles oli kindlasti oluline osa ka ilmavanal.
Tervitustega
Egau

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Egau
  • Egau avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
  • Postitusi: 426

Re: Re:Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

29.09.2010 15:42
#6
ford kirjutas: ....
6. Omavaheliseks suhtlemiseks raadiojaamade teel otsustati fikseerida kanal 5 FM. Kuna mitmekesi sõites ei taha hoida kinni 8-dat kanalit, kus suhtlevad inimesed valdavalt tööasjus, siis oleks vähemalt kokkulepitud kanal, kuhu võib ka teisi oma inimesi sattuda. Teiseks veel see, et kui tuleb mõni tuttav vastu, saab lülitada ennast kiirelt ümber 5-dale kanalile ja ei pea hakkama otsima, millisel kanalil vastutulija võib olla. Asi hakkas toimina juba kokkutulekult lahkudes, kui veel mitme tunni jooksul leidus kaasarääkijaid.
.......

Väike parandus:
Leppisime kokku edaspidi kasutada kanalit 5 AM, mida me ka rõõmsasti peale kokkutulekut tegime.
Tervitustega
Egau

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Mõtteid foorumi tulevikust kokkutulekul

29.09.2010 21:46
#7
vabandust, tõesti oli see AM, muudan kohe esimeses postituses ka ära, et hiljem segadust ei tekiks:)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev