Foorumi lõpp.

Foorumi lõpp.

06.02.2026 12:09
Kuna siin niigi valitseb juba mõnda aega vaikus, siis ega ilmselt tulevikus ka mõistuslikku elu juurde teki.
Kui juhtub, et mõni uustulnuk "kohalikke olusid tundmata" mõne küsimuse esitab, siis järgneb sellele absoluutselt teemaväline pläust. Viimaseks heaks näiteks gaasiandurite teema, kus juba esimene vastus oli täiega mööda. Lihtne oleks olnud anda väike ülevaade enda kasutuses olevatest anduritest, jagada linke kus müüakse, mida müüakse, mis on hea, mis on halb, jagada ka muid kasutaja kogemusi ning kui neid ei ole, siis lihtsalt suu kinni hoida ja näpud klaverist eemal ja jälgida teemat ning kui keegi kirjutab asjaliku vastuse, siis see läbi lugeda, eneseharimise mõttes teadmiseks võtta ning vajadusel asjassepuutuvaid täiendavaid küsimusi küsida. Ei ole ju keeruline?
See ongi foorum- inimesed omavahel suhtlemas. Enam seda foorumit ehk omavahelist suhtlust ei ole. Kui ma üle 10a tagasi oma nina siia pistsin, käis siin üsna aktiivne elu, sain minagi targemaks teiste kogemuste ja teadmiste abil, seda tunnet, et esitad lolli küsimuse ja saadki vastu suhtumise, et tõesti oled loll, siis ei olnud- suhtuti täiesti inimlikult, sest loll oled sa ainult küsides, pärast oled juba targem kui teadmisi kogunenud. Aga siis hakkas vaikne allakäik- tekkisid mõned kasutajad, kes ei tundnud kaasfoorumlaste vastu erilist respekti, enda ego upitamine paistis vajalikum, sest kus seda ikka siis niiväga näidata saab kui mitte veebis, (pool)anonüümsena. Foorumist hakkasid kaduma need, kes varem siia miskit asjalikku kirjutasid, kasvõi reisimuljeid, igasuguse nõuküsimise või muu teema vastuseks võis tulla negatiivset kriitikat, ülbet suhtumist, nartsissismi jne. Loomulikult pakid pillid kotti ja lased jalga, sest miks seda jama taluda. Ja viimase aja postituste taustal on ilmselt aimatav, miks viimanegi inimene siit kunagi lahkub ning eksisteerima jääb vaid tehisaru.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, toto

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Foorumi lõpp.

06.02.2026 12:36 - 06.02.2026 18:56
See on sinu arvamus. Osaliselt ka minu. Kui on tahtmine jääda mineviku foorumisse, siis uuri, kas need teemad on faktipõhiselt internetist nüüd kiirelt leitavad.
Gaasiandurid on normaalne teema, aga kas nii piiratult, nagu sina tahad? Sina pooldad kollaste uudiste tõde, mina nendes vähemalt kahtlen, arutlen. 
Toon kõrvalnäiteks klubi kokkutulekud. Veteranid on seletanud, kuidas arutati tolleaegseid,  10+  aastat, huvitavaid küsimusi. Söödi, joodi, jagati muljeid, väikeses ringis. Mõni tahaks tagasi, mõni tahks N liitu ka tagasi. Mina ei taha.
Mina olen reisimuljeid siit lugenud  ja siia  jaganud, aga see ei ole enam kellelegi midagi uut, nüüd reisitatakse ja muljetatakse ennast ise. Infot on arvutikaaned servani täis. Laseme sellel infol ka enda peale paista.
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 06.02.2026 18:56 kaminahi.

06.02.2026 13:01
Ka mina tunnetan foorumi lõppu. Mina näen põhjustena veel teisi asju. Muidugi on foorumis ka öelutsemist,kuna inimesed ikkagi suures osas anonüümsed ja nii see asi pidi käimagi (seda ütlevad psühholoogid). Vastused on foorumites olnud kogu aeg küsimise tasemel. Kui küsimus on siiras, vastus ka siiras. Kui küsija ei viitsi isegi küsimust korrektselt vormistada, tulevad ka vastused laialivalguvad.
Arvo ütleb, et lihte oleks olnud anda mingi ülevaade ohutuse anduritest ja muus osas näpud klaverist eemal hoida. Vanasõna ütleb, et teiste silmis näed pindu, enda silmis ei palkigi...
Aga olgu, nüüd minu arvamus. Pidin tegema jälle teema matkaauto ehitamisest, aga loobusin. Näis mõttetu see mõte. Valdav enamik ostab matkaauto ja laseb seda remontida töökodades. Milleks neile mingi lalin ise ehitamisest. Nii tulebki välja, et tehnilist poolt ei ole mõtet kajastada.
Ka reisimuljeid on kirjutatud läbi ja lõhki, igast ostast. Arvuti annab sellest ülevaate, küsi ainult. Nüüd ka tehisaru teeb kokuvõtteid kõigest küsitavast.
No milleks veel foorum ... 
5o9279o

Eile 21:05
Kuna siin niigi valitseb juba mõnda aega vaikus, siis ega ilmselt tulevikus ka mõistuslikku elu juurde teki. ...

Ei hakka kogu postitust tsiteerima, aga jutt ise on puhas kuld. Ka mitmed teised foorumid liiguvad sama rada ja põhjused on väga sarnased. Näiteks üks kunagine tore vanatehnikasuunitlusega foorum, kus aeti asjalikku juttu ja jagati kogemusi läheb vaikselt sama teed. Oli seal üks kena tegelane, kes oskas väga hästi kajastada oma matkabusside ehitusi ja üks teine kasutaja, kelle vormeliehitusele kaasa elasin. Mõlemad nad on ka siin foorumis ja küllap tundsid ennast ära :) 
Miks need foorumid aga seda teed lähevad viimasel ajal? Üks põhjustest on, et tekivad nn. saripostitajad, kes teavad kõigest kõike ja sellistega vaielda ei ole mõtet (vanad eestlased ütlesid, et see on sama, kui seaga võidu joosta). 
Mis võiks aidata, et nii ei läheks? Üks variant on piirata postituste arvu ühe päeva kohta. Mõnes foorumis on iga kasutaja postituste arv 3tk päevas ja üldjuhul on see piisav, kui pole just väga intensiivne arutelu. Kindlasti on häid variante veel, kel on häid mõtteid, siis ärge palun häbenege neid jagada :)  

Eile 22:18 - Eile 22:21
Toon ühe värske, väga tüüpilise näite. Tegin teema, et arutada tehisaru võimalusi ja arutleda kasutamisvõimalusi. Mida kaasaegsamat saaks veel huvitav olla?

Reageering oli väga tavapärane. 

Mehed, kus on teie teemad, mida teistelt nõuate? Ootate õhtut, et teiste postitustes lihtsalt näruda. Vidinafoorum. Keda huvitab.

Raivo Koppel
729

Viimati muutis: Eile 22:21 kaminahi.

Moderaatorid: Ivar Kalev