Uued liikmed

Kena sügist!

Kena sügist!

13.10.2014 17:19
#1
Mingil seletamatul põhjusel nakatas organismi matkabussi teema ja kevadest saadik seda mõtet heietanud. Seoses sellega tekkis ka teine mõte (kui sai uuritud rendivõimalusi eestimaal), et ise ju 100%-liselt bussi ei kasuta, seega võib teda teistele huvilistele välja rentida. Asukoht mul Tartumaal ja siin kandis tundub selline teenus üsna olematus seisus olema. Seega küsimus laiemale ringile- kas teie hinnagul võib Paide piirist allpool leiduda potentsiaalseid huvilisi? Ehk on nii mõnelgi rendimõte tekkinud, aga et kogu asjaajamine on hetkel koondunud Tallinna piirkonda, siis on lõunapoolsetel elanikel ilmselt suht keeruline alustada matka teekonnaga läbi Tallinna. Kui just Soome-Rootsi jne poole sihti ei seata.
Ka pole ma siiani veel bussi ära ostnud, vaid küpsetan mõtet vaikselt edasi- tark ei torma. Pikemat aega olen silmas pidanud eesti portaalides avaldatud kuulutusi, kuid midagi eriliselt ahvatlevat pole veel silma hakanud. Mobile.de ja Nettikaravaani kuulutused ka kogu aeg silma all. Hinnapiiri sean hetkel ca 10 000 ligidale, reaalne tehing võiks muidugi toimuda ca 8000 kandis (esialgu ei riski väga suuri summasid bussi alla kinni panna) ja seoses sellega olen pakkumistele avatud. Ka näiteks soomest toodavatele kui keegi sellega tegeleb. Saksast tellides läheks kohaletoomine mõttetult kalliks kui just keegi nö möödaminnes midagi kaasa ei haara.
Loodan, et leian siinselt seltskonnalt väheke mõtteabi plaanide edasises teostamises.
Tervitades!
Arvo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

13.10.2014 20:52
#2
Tere!
Kindlasti aitame.
Jäta kulu planeerimisel mõned tuhanded ka kordategemise varuks. Eks kasutatud asju peab reeglina ikka järgi aitama.
Hea, kui on aega rahulikult ringi vaadata ja "õiget" otsida.

Edu!
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

16.10.2014 23:12
#3
Saksast toomise kulu on jah suurem, kui Tallinnast Tartusse sõites. Samas on Saksa hinnatase madalam. No 5 aastat tagasi küll oli. Ja valik muidugi laiem. Selleks et oma soove täpsemalt teada, peaksid sa ühe pisema reisi ära tegema. Siis tekkib ettekujutus, mida su tulevane buss peab sisaldama. Kui kulged platsilt platsile, siis milleks päiksepatareid?? Jne, jne, jne. Tahad looduses ööbida, siis vaatad kõrgemat kliirensit. See valikutet tegmnine on päris keerukas.
Üks variant on kevadisele kokkutulekule tulla ja seal ringi vaadata. Saad portsu ideesid ja põhjendusi, milleks miski asi hea on.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

17.10.2014 06:44 - 17.10.2014 08:02
#4
Kusjuures ei ole saksas odavam, kuigi kuulutusi megapalju. Vahel pingutab isegi mõni eestimaalane siin oma hinnaga üle. Tegelikult on hinnatase suht ühtlane nii saksas kui soomes kui meil, kuigi meil on kuulutuste hulk üsna tühine nendega võrreldes. Ka leedust leiab eraisikutest müüjatelt miskit ja leetu ka endal kõige lihtsam järgi minna. Saksast toojad tahavad ikka tuhat ja rohkem oma teenuse eest saada. Ilmselt sügisel ka müüjate aktiivsus väheneb ja tuleb uue kevadeni oodata. Aga pikapeale hakkab kujunema jah mingi visioon, mis tüüpi buss osta- nii alusveoki kui sisustuse osas. Kliirensi osas vist erilisi valikuid ei olegi või on?
Viimati muutis: 17.10.2014 08:02 Arvo.A.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

17.10.2014 10:42
#5
See kliirens teeb ka mulle muret, kui kokkutulekul uuemaid busse vaatan. Nendega naljalt igale metsateele ei kipppu. Aga kindlasti on ka sellele rohtu. Off-road dziibid on enamuses tõstetud. Mõni rohkem, mõni vähem.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

17.10.2014 10:53 - 17.10.2014 10:53
#6
kõrgust saab mõnedel mudelitel ju ka õhkvedrustusega muuta. tagaveolisele selle leidmine vist lihtsam aga esiveolistel ma tean et uutele ducatodele saab. Sai vist üles 9 cm ja alla 7 cm normaalsest või siis vastupidi aga mõlemal juhul saab juba ka mitte kehval metsateel liigelda kus sõiduautogagi. ise vaatan just ka seda et oleks olemas võimalus paigaldada kui tekkib soov küll teisel eesmärgil, ehk oleks sprotlikum resiim olemas kiirteel kulgemiseks, laseb madalamaks mis pidi kiirteel hea olema ei tea pole omanud aga foorumites räägitakse
Viimati muutis: 17.10.2014 10:53 nootsii.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

17.10.2014 10:57
#7
Arvesta, kui on uksele pandud põhja alla sahtlina välja tulev trepp, siis võib see koht suhteliselt madal olla ja enam-vähem 2 silla vahel ka, mis võib kergemini kuskil ebatasasel kohal kinni jääda (ja loomulikult trepikonstruktsiooni muljuda).

Tagaosa saab lihtsa vaevaga õhkpatjadega tõsta. Need võid siin Eestis paigaldada. Head asjad.
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

17.10.2014 11:09
#8
Ma ei ole seda teemat veel väga põhjalikult uurinud. Praegune vanake vast veab veel mõne aasta välja. Isegi praegu pean ette vaatama, kuigi bussi kõhu all on palju ruumi. Tagasild ise kinni ei jää aga just tagumine plaststange on see mis kippub viga saama, kui mõnest lohust läbi sõita. Kusjuures maapind ei peagi hullult künkilik olema.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kena sügist!

17.10.2014 12:04
#9
Mõned pikemad, üle 6m bussid, kus kuudi osa ulatub veel kaugele peale tagasilda välja, käivad kindlasti kergemini vastu maad. Ise püüan mahtuda kuue meetri piiresse- lihtsam manööverdada ja autogi visuaalselt natukene kenam. Vähemalt minu arvates. Käisin ühte vanakest vaatamas, millel tagasillal enda pandud õhkpadjad ja eks need abiks ka vedrude koormuse vähendamisel, samas peaks ka külgkõikumisi vähendama. Kõik bussid ju suht baasveoki max kaalu juurde aetud ehk siis koos reisijatega ongi sisuliselt maksimumkoorem peal- kolm komadega tonni tavavedrustuse otsas pole just kerge last.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev