Uued liikmed

Tere

Tere

31.01.2013 17:22 - 31.01.2013 19:36
#1
Tere

Liitusin foorumiga, kuna tihtipeale on palju mööda maad sõitmist ja loodan siit leida vahetevahel infot jne.

Palju sõitmist tuleb ette eelkõige seetõttu, et käime bändiga (Talbot) tuuritamas ning Euroopa mandril teeme seda tavaliselt väikebussiga.
Esimene tuur oli aastal 2009, aastatel 2010 ja 2011 lisandus veel mitmeid turneesid.

Euroopas tuuridel oleme siiani käinud kokku kolme Volkswagen T3 bussiga. Lähiriikidesse minekuks on mõnikord küll korraks ka mõningad muud masinad olnud laenatud, kuid põhiosa on olnud siiski T3-dega. Nendega on kokku kilometraaži tulnud ca 70 000km ja panen siia kirja riigid, kust on läbi sõidetud (enamikus neis on ka kontserte antud):
Eesti-Läti-Leedu-Poola-Ungari-Slovakkia-Sloveenia-Itaalia-Prantsusmaa-Austria-Saksamaa-Hollandi-Belgia-Inglismaa-Monaco-Vatikan-Hispaania-Serbia-Horvaatia-Makedoonia-Kreeka-Rumeenia-Türgi-Bulgaaria-Ukraina-Venemaa-Soome-Rootsi-Taani.

Jõudsime välja ka Aasiasse (Istanbuli Aasia pool), muidu aga Lääne-Uuralid kaugeimaks idapoolseks punktiks ning Alicante Hispaanias läänes, Ateena Lõunas, Oulu põhjas).

Lisaks kodumandrile on käidud tuuril ka Austraalias ja Jaapanis, kuid seda kohapealsete transpordivahenditega ning need ei puutu siinse foorumi konteksti.

Lisaks on ka endal isiklik huvi autoga reisida, kuid seda polegi paraku siiani veel väga palju tuuride kõrvalt teha jõudnud.


Igatahes, kuna uus plaat tuleb märtsis ning suurema osa aprillist ja maist veedame jälle tuuril, siis on peatselt vaja taas buss leida.
Olen ammu juba soovinud midagi mugavamat kui T3 - seda nii istumise-olemise ka teel edasiliikumise osas.
Kaks T3-e on olnud 1.6 turbodiislid ning need jäävad nõrgaks ja sõit tundub ikka piinarikas. Eriti kuna tihtipeale on on meie päevased distantsid ka ca 700-800km (kuid on ette tulnud ka 1000 ja ka 2500km järjest ühe otsaga).
Üks T3 oli mul ka 1.9 bensumootoriga, mis liikus iseenesest edasi paremini kui diislid, vähemalt said möödasõidud normaalsemalt sooritatud. Kuid samas kütet võtab selline juba ikka samapalju kui tunduvalt mugavam USA buss näiteks.

Siin jõuangi foorumiga liitumise põhilise teemani - kas oskab keegi ehk jagada oma kogemusi USA bussidega pikemate reiside osas? Vastupidavus?
Põgusalt mõnes teemast olen siin näinud, et näiteks kasutajad Gulfstream oma vänniga natukene kaugemal käinud ja ühest www.fullsize.ee foorumist loen, et sealtki üks kasutaja tihtilugu vist Võru ja Lübecki vahet sõidab.

Endal on kokkupuuteid ameeriklastega mitmeid, hetkel üks '80 aasta masin igapäevasõidukikski.
Kunagi oli ka Chevrolet Astro, TH-700 käigukastiga mille õlipump kummalistel asjaoludel aastase vahega ühes ja samas kohas puruks läks. Kaks veebruarit järjest, Tallinn-artu maanteel, Tuhala nõiakaevu ligiduses.

Loomulikult kõige turvalisem variant oleks võtta mõni Euroopas levinud masin, näiteks Volkswagen T4 ja kui muud üle ei jää, siis loomulikult saab ka mõne T3-ga jälle hakkama, aga uuringi siin lihtsalt erinevaid variante.


Lisan siia ka mõned pildid reisidelt:

esimese tuuri jaoks laenatud 1991 VW T3 Westfalia 1.6TD, Würzburgis Saksamaal:


Kuskil Itaalia ja Prantsusmaa kandis Alpides (vist oli Sestriere kohanimeks, seega Itaalia):


Cannes'e rand:



Järgmine, endale ostetud buss, 1989 VW T3 1.6TD, sellega olid pidevad jahutusprobleemid, kuniks Venemaa tuurile väljasõites läks plokikaas laiali:

Kesk-Apenniinides, Itaalia:


Bucharestis kütusetoru remontimas:


Cluj-Napoca's (Rumeenia) ratast vahetamas:


Hispaanias üle mägede sõita proovides jahutamas:


Tšehhis pidurikolbe lahti kangutamas, peale üht äkkpidurdust:


Inglismaal, Boltonis, klubi ees:



Järgmiseks roheline 1985 VW T3, 1.9 bensiin. Sai kiirelt ostetud, et Venemaa ja Balkanimaade tuuridele millegagi minna oleks, sest pruun buss lõppes otsa täpselt tuurile välja sõites ja pidime seetõttu uue bussi leidmiseni (oli nädalavahetus ja ARK kinni jne) kolm esinemist ära jätma.

Buss reisi alguses, varahommikul Tartus. Bussi eest on just raha makstud, laeme kola peale ja edasi läks sõit Põlvasse, et ARK'is registreerida ning siis otse üle Koidula piirpunkti Bryanskisse:


Tuuriseltskond - bändiliikmed ja helimees:


Udmurtia ja Tatarstani piiril:


Tuulas, tee ääres kukke ostmas:


Moskva servas, järjekordne jahutusprobleem (õnneks seda küll hiljem ei tekkinud):


Kreekas kadusid kiirteel öösel Türgi poole sõites tuled ära. Lüliti kuidagi purunes seest vms. Õnneks leidus traati ja otsisime vajalikud ühendused üles ning panime asja tööle:


Tulede põlema panemiseks ja kustutamiseks tuli nüüd küll lüliti igal korral pistikuga ühendada või sealt eemaldada:


Kitarrijuhtmest modifitseeritud pesukuivati. Türgi-Bulgaaria piiril piirivalvur avas ukse, nägi seda asjandust ning sulges ilma sõnagi lausumata taas ukse:


Veel rohkem pilte kõikidest tuuridest näeb meie Facebook'i leheküljel (PS! Pilte saavad vaadata kõik, EI pea olema FB registreeritud kasutaja):
facebook.com/talbotmusic/photos_albums?ref=hl


Tervitades,
Jarmo
Viimati muutis: 31.01.2013 19:36 Jarmo.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere Tulemast

31.01.2013 19:25
#2
Tundub olevat päris kirev seltskond - kas kogu pänd ööbib autos-telgis ??

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere Tulemast

31.01.2013 19:33
#3
Jaan03 kirjutas: Tundub olevat päris kirev seltskond - kas kogu pänd ööbib autos-telgis ??

Üldjuhul neil õhtuil kui esineme, on ööbimine kontserdikorraldaja poolt organiseeritud. Kas siis mõnes hotellis/hostelis või korraldaja või tema tuttavate juures diivanil/põrandal. Magamiskotid on alati kaasas.
Esimesel tuuril oli meil ka palju vabu päevi vahel ja nendel õhtutel ööbisime kõik tolles valges Westfalias. Kaks inimest ülakorrusel ja üks all (all pidi küll osa kola tõstma esiistmete peale, et vabastada voodiruumi).

Jaapanis ööbisime kaks nädalat, terve tuuri vältel, porno- ja karatefilme tootva firma kontoris, kus saamas neidsamu filme ka fimiti vahetevahel. Ühel päeval pidimegi varem ära minema, kuna võtted hakkasid.
Ja Ukrainas sätiti üheks ööks meid kohalikku korterlõbumajja ööbima.
On igasugu veidraid ja veel veidramaid ööbimiskohti olnud, aga samas ka väga toredate inimeste juures oldud ja on juhtunud ka kolmetärnihotelle keset Venemaa tühermaad jne.


Teiste busside puhul kui on olnud need mõned väga pikad otsad, siis oleme lihtsalt suvalises parklas või tanklas vms end väsimuse saabudes ära parkinud ja igaüks oma istmel magamiskotis maganud ca 3-4-5 tundi ning peale seda jätkanud sõitu.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

01.02.2013 12:38
#4
Selliste reiside jaoks kannataks küll üks korralik matkakas soetada :lol:
Olex pidanud seda kohe tegema ja siis olexite sellega siiani ringi vuranud. Nüüd aga olete palju raha igasuguste arusaamatute sõiduvahendite peale kulutanud. Oma sõidumugavused ja uni maksavad ka midagi ja kuna teil nii lõbus seltskond siis on matkakas ka ruumi vabamalt olemiseks ja naljade ning proovide tegemiseks!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

01.02.2013 15:30
#5
Tere tulemast,
Esimesed nõuanded juba lisatud, foorumlaselt, Mini
See T3 pole just kõige parem valik, oli kord tuttaval selline, käed olid tal üpris tihti õlised.
Tel. +3725073021

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere tulemast!

02.02.2013 13:27
#6
Olete kokku löönud palju läbi olete sõitnud?
+372 5112298 MB-Challenger 315

Nr 745

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

04.02.2013 16:14
#7
Korralik matkaauto on paraku mitmes mõttes kehvem variant kui tavaline istmetega minivan - väikebussi mahub paremini kola paigutama ning kuna üldjuhul kesklinnas asuvate klubide juures on parkimistingimused äärmiselt kehvad, siis suur matkaauto raskendaks seda olukorda veelgi.
Kõige ideaalsem oleks mingitsorti madal buss (et mahuks ka parkimismajadesse, kuna need on tihtipeale ka turvalisimad, kus hoida autot koos tehnikaga) milles a la vähemalt 4-5 istekohta (ees 2, taga keskel 2 või 3).
Hetkel vaatan variante a la Volkswagen T4 (või ka T3 jälle), Mercedes-Benz Vito (esimene põlvkond), Chevrolet Van või Astro, Ford Econoline.

Vamm - kokku on läbisõitu nüüdseks ca 77 000km. Sellest 70 000 sõidetud T3-ga.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

04.02.2013 19:21
#8
Merss unusta ära. Mädaneb ja laguneb.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

04.02.2013 21:28
#9
econoline on pakkuda
56669958

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

05.02.2013 08:57
#10
Rein kirjutas: Merss unusta ära. Mädaneb ja laguneb.

toetan seda mõtet kahe käega
ei liigu vist enam ühtegi sellist bussi millel oleks mõni osa veel originaal või ilma keevituse/pahtli või maktroflexita

väga rõve laguneja on see vito küll
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

05.02.2013 13:39
#11
Julgen soovitada VW T-4 transporter või caravelle istmetega 2,5 tdi 77kw ruumikas,ökonoomne,varuosad odavad ja saadavus hea,mugav sõitta pikka maad.usa autodega varuosa probleem eriti kuskil teel olles.T-4 saadaval matkaauto varustus ,mööbel markiis ja muud vidinad.
+372 5112298 MB-Challenger 315

Nr 745

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

05.02.2013 14:44
#12
tervituse teema läheb küll juba bussi valimiseks ja soovitusteka aga .....

T4 peale midagi ehitada on kindlasti lihtsam ja odavam kui mujale sest sellele pakutakse ikka vägagi palju lisasid
vaata kasvõi Reimo lehte www.reimo.com/en/

usaka varuosade saadavus teepeal on kindlsti keerulisem kui VW ja lisaks ka kütusekulu vahe
aga ega see T4 pole ka mingi mugav relv. jah sõita kannatab ja kindlasti aste edasi eelmisest, millega teil juba kogemusi on.

omal kogemust vähe aga paar sellist 600...800 km jutti ilma peatuseta olid päris piinavad.
ehk kõik istmed peaks küll välja vahetama.
(hmm ei ole spets ja ei mäleta enam kas kasutatud buss oli T4 või 5 aga vahet pole - paras kits ja pukk oli küll :P )
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

05.02.2013 17:44
#13
T-4 osta lammutusest T-5 istmed.Sõbral T-4 Endal T-5 caravelle ,sõitnud olen pikka maad mõlemaga.(1200km)Ees mõlemal kapteni istmed ja täitsa mugavad.Eks see rohkem maitse asi.
+372 5112298 MB-Challenger 315

Nr 745

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

09.02.2013 22:06
#14
Tänan vastuste eest!

Viimatsel päevadel olen ise ka jõudnud ikkagi mõtetes ringiga tagasi selle juurd,e mida tegelikult juba aastaid ise ka mõtelnud olen - T4 tundub hetkel siiski kõige reaalsem olevat, nii hinna, vastupidavuse, kütusekulu, mugavuse, juppide saadavuse jne suhtes.
Kindlasti jõuab pea sveel mitmeid lolle ideid tekkida, kuid eks näis, mis saab.

Esimese tuurini on veel veidi aega ka, aprillis läheb andmiseks.
Aprillis Euroopa, septembris-oktoobris Venemaa, Euroopa ja Skandinaavia, novembris Balkanimaad.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

09.04.2013 09:39
#15
ja lõpptulemus on siis selline ?

www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=40560
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

09.04.2013 10:49
#16
Piltide ja jutu järgi astusid ilmselt poisid ämbrisse :(
Aga andke teada kuidas siis uus sõiduk vastu peab.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

12.05.2013 15:26
#17
Tere

Mõtlesin, et enne vastamist teen tuuri ära ja siis näeb kuidas on.

Sai kevadine tuur ära tehtud - Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Tšehhi.
Kokku 4769 miili / 7674 kilomeetrit.

Ämber kindlasti pole ja selgeks saigi see, et momendil on USA päritolu buss parim lahendus mugavuse osas.
Reaalselt mugav on istuda ja sõita jne. Meil on tihtipeale ca 600km ja ka pikemad otsad päevas, õhtul pead peale sõitu kohe veel tehnika üles panema ja kontserdi andma jne, siis loeb mugavus päris palju.
On olnud ka otsi 2500km ühekorraga jne, näiteks Brüsselist, Kiievist, Cluj-Napocast (Transilvaania) või Ostravast (Tšehhi) otse Tallinna (peale tuuri mõnikord kodutee on ilma esinemisteta, siis on pikk uhamine kojujõudmiseks).



Buss pidas ilusti vastu, kuid on tekkinud mõte, et peaks siiski diisli asemele bensiinimootoriga bussi hankima.

Kõik on muidu tore, aga tõusudel jääb hätta.
Kiirteedel on veel enamvähem lihtne - planeerid enne tõusu hoo ca 110km/h peale ja veab ilusti välja, kuid unustades enne tõusu kiirendada või lihtsalt väikestel mägiteedel sõites pole seda hoogu aga kuskilt võtta ja jääbki venima. Jääd rekkadele jalgu ja mootori temperatuur tõuseb kõvasti jne.

Peale selle, et mägedes käimise vastu huvi nagunii on, jäävad mäestikud tuuridel tihtipeale teele ka ja siis võiks olla lihtsalt mõnusam seal liikuda.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

13.05.2013 14:16
#18
5,4 bensiinikas econoline on endiselt saada. 2002

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

13.05.2013 19:29
#19
Ameerika raua kohta ei tea, aga eroopa (eriti vanemad) ja idapoolsemad DIISLID kustuvad küll hiljem kui bensukad. On ammuteatud tõde,et diisel on kange vedama.
PS. See on minu arvamus. Kui keegi arvab teisiti, mina vastu pole.
Solifer 5602I
Klubi liige 839

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Tere

24.09.2014 22:06
#20
vana teema värskendus ehk komistasin otsa
forum.automoto.ee/showthread.php?tid=49797
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev