Tänud kõigile vastuste eest!
Ehituse osas minu plaanid palju lihtsamad. Karavani n.ö. kandvaid struktuure lõhkuma ei hakka. Pigem nagu ehitaks voodi ümber ja mõned kapid juurde et elu oleks natuke mugavam. Kogu ruum tuleb nutikalt ära kasutada. Elektrisüsteem vajab ainutl paneelide paigaldamist katusele ja siis valmis. Võimsus kokku 400w ja akuks AGM 100Ah. 230v ümberlülitus toimub lihtsa relee abil ja see lihtsalt tagavara variant
MInu põhilised murekohad on teadmatus kui keeruliseks elu läheb ja millega peaks arvestama kuna pole praktiliselt üldse kogemust. Igasugused trikid/nipid teretulnud. Ilmselt vajab ka veidi julgust et loobuda luksusest mida korter pakub ja seetõttu ootan pigem positiivsed mõtteid
Näiteks mõned konkreetsed küsimused oleks et kaua üks 11kg palloon kestaks suve perioodil kui külmkapp ja küte selle peal ? Kas vesi veepaagis elama ei hakka kui palavate ilmadega seisab kaua ?
Kui tihit peaks minimaalselt WC kassetti tühjendama ? Palju vett enam-vähem kulub kui haagise dušši kasutada (mul vist 20l veepaak)
Teien mõttekoht on asukoht. Kõige lihtsam valida mõni karavanipark ja leppida kokku kuutasu. Nii on ka kogu varandus mõnevõrra valvatud kui ise parasjagu tööl. Varanduse all mõtlen auto, mootoratas, toolid/lauad liskas haagisele. Teine variant oleks minna riigimaale aga siis vaja mõelda kust saada värsket vett, reoveetühjendus ja loomulikult asjad jäävad valveta päeval. See variant oleks mõeldav ainult siis kui leidub keegi kes sooviks kah suveks sellsit väikest seiklust ja saab näiteks kaugtööd teha. Siis vähemalt enamasti keegi kohapeal olemas. Siin kohal igasugused kastist välja ideed oodatud. Äkki kellegi tuttaval rannabaar vms kus on ka auto parkla lähedal et saaks väikese raha eest vett ja WC tühejndada
Aitäh Remo22 vihje eest. Mingi päev otsin üles ja loodetavasti pole seal joodikud
. Samal maanteel ja samal suunal sõites on männiku karjaääri kõrval üks karavan aga ma pole ühtegi inimest ega elumärki seal näinud
Kommuni ei soovi rajada küll aga oleks see vist kõige ideaalsem variant aga kahjuks eestist sellist asja ei ekstisteeri