reisimine koeraga

reisimine koeraga

09.12.2017 19:37
#1
tere
meie pere on nüüd ühe liikme võrra suurem. Paluks infot kuidas keegi koeraga reisib? kas on vaja ka rohkem peatusi teha? palju päevas läbi sõidate kui soovite kaugemale Euroopasse minna?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

11.12.2017 00:56
#2
Mul neis sõpru juba 2. Olen mõelnud reisile minna nendega ja sama küsimus? Kas on mi geid soovitusi või midagi, mis võiks kindlalt teada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

11.12.2017 10:21
#3
Mul tihti sõber kaasas (vt profiili fotot) kuigi möönan, et Eestist kaugemale minnes ta mul kaasas ei ole olnud. Eks neid variante ole mitmeid kuidas koeraga reisida. Minul elab ja reisib koer matkaauto garaažis (eesti keeles pagasiruumis), sest mina ei suuda just hästi ette kujutada, et nii suur koer elamuosas elutseb. Esiteks toob ta käppadega liiva või pori sisse, teiseks kui ta märg on, siis on ka mööbel märg ja mõne päevaga must, ruumi on ju liikumiseks vähe. Kui koer märg, siis ta eritab suhteliselt spetsiifilist lõhna ja kõige olulisem asi, kui tekib liiklusohtlik olukord ja olen sunnitud järsult pidurdama siis see mittekinnitatud koer võib järgmisel hetkel olla kuskil pedaalide vahel. Meil on paraja suurusega lemmiklooma puur kinnitatud koormarihmadega matkaka garaaži ja seal ta rõõmsalt lamab/magab sõidu ajal, pidurdamisel või kiirendamisel püsib ilusti paigal. Õhku saab garaaži tuulutusest, lisaks on meil elamuosa ja garaaži vaheline uks/luuk sõidu ajal lahti. Oleme koera nii transportinud peaaegu kogu tema teadliku elu, alguses universaalkerega sõiduauto tagaosas, nüüd matkaautos. Nüüd nii harjunud, et kui puuri garaaži paned ja ukse lahti unustad jätma, on kohe seal sõiduvalmis ja välja enam ei saa enne kui ringi autoga ära teed :laugh: ... ja elamuosasse eriti enam ei kipugi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

11.12.2017 19:29
#4
Kui just päris kutsikas ei ole, siis ma arvan tihedamini, kui ise mõistlikuid peatuseid teed, pole vaja ka koera pärast teha. Muidugi hoolitse siis, et koer ka omad hädad peatuste aegadel teeks. Me üritame korraga mitte üle paari tunni sõita ja koerale sellest tavaliselt piisab.
Meie läbisõidud lõuna poole liikudes ca 800-1000 km päev (sõltuvalt riigist), meie koerale reisimine sobib.

Kui pead silmas oma komplekti auto+haagis, siis koeral muidugi liikumisruumi ei ole. Meil saab koer ühe diivani pealt teisele hüpata, vahepeal ka minu juures rooli kõrval istmel uudistamas käia. Eks see on ka vaheldus pikemal sõidul.
Koerale on vaja Euroopa liidu pass ja vaktsiinid teha.
Kui koer on sõidu ajal rahutu, siis kasuta tablette või aerosooli, need saab loomapoest. Meie neid enam ei kasuta, koer on harjunud reisima.
Peatuspaikades kindlasti jalutusrihm ning üksildasemates kohtades, kui lased koera lahti siis hämaras kindlasti kaelavilkur.

Hea turvaline on küll koeraga. Ja tore ka.



Hetkel muud ei oska lisada.
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

17.12.2017 23:17
#5
Minu koer reisib mahtuniversaali pakiruumis. See on koeraga liikumisel asjadest täiesti tühi ja koeral on seal isiklikke ruutmeetreid rohkem kui kellel iganes autos olijal. Pakiruumi põhja katab servast serva umbes 170 mm paksune koeramadrats. Öösel on see haagises tema voodiks. Pakiruumis on tema jaoks ka selline joogikauss, kust sõites vett välja ei loksu aga juua saab lahedasti (PetCityst ostetud).
Peatuseid teen vajaduse põhiselt. Koer oskab heasti märku anda, kui tal igav on või häda peale tuleb või liigutada tahab.
Kuni Poola lõuna osani piisab pakiruumi akende tehase toonist. Kaugemale olen akendele pannud päikesevarjud. Salongis olev konditsioneer kirkama päikesepaiste puhul koerani väga ei kosta ja siis on päikese eest vaja kaitsta.
Reisidokumendid ja vaktsiinid on eraldi teema. Ammendava vastuse saab VTA-st.
Jooksva info koertega toimetamise kohta asukohamaas saab kohalikult politseilt. Minu kogemus on, et vastavad väga hea meelega.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

17.12.2017 23:31
#6
Olen seda joogikaussi 5 aastat otsinud kuskilt pole leidnud, tänud info eest!
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Lemmikloomadega reisimine

07.01.2018 15:18
#7
Kuna keegi ei ole teemat arendanud siis alustan ise. Tean et osa inimesi reisib põhimõttel et ei huviga seadused aga mina lähenen asjale teispidi.
Seega alustan riikide kauppa
Soome
vaja teha ainult ussi kuur, muud ei midagi
www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/eu-jasenmaat-norja-ja-sveitsi/koirat-kissat-ja-fretit/koirat-kissat-ja-fretit-eu-maat/
Rootsi
www.rajaneuvonta.net/fi/vapaa-aika/koiran-tai-kissan-vienti-ruotsiin
lisan veel et rootsi minekul peab koera sisse registreerima rootsi veterinaar kodulehel ( seda peab tegeme enne kui riiki lähed)
www.sjv.se/4.485352c215d285c96bc8095c.html
Norra
www.mattilsynet.no/language/english/animals/travelling_with_pets/travelling_with_dogs_cats_and_ferrets_from_eucountries_to_norway.23686
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Priit Peljo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

26.01.2018 23:23
#8
Mis asi on euroopa liidu pass?
Venemaal näitusel käies oli kõige rohkem asju vaja teha.
Muidu terve euroopa, soomest rääkimata läbi sõidetud.
Venemaal taheti ussirohu templit passi, mujal vaktsineerimised, muud justkui pole vaja.
Bürstner T620 1992
EKK nr. 800

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: reisimine koeraga

27.01.2018 11:09 - 27.01.2018 11:12
#10
Ok, kas muid üldse antakse või on antud?
Minu omal on kaaned ümber, aga ikka sama.
Me oleme teinud peatuseid siis, kui koer nõuab. Kui ta rahulikult tudub, siis pole ju otsest põhjust.
Reisi alul on ta ikka rahutum, aga see on ka loomulik.
Matkaautos on tal oma kattega diivan akna ääres, sõiduautoga on telkpuuris pagasnikus. Põhjuseks, et puuri saab vajadusel kokku lappida ja karvu ei lendle nii palju, kui võrepuuris, mida alul kasutasin.
Tuttavad, kes pidevalt ka kiirteedel sõidavad, kasutavad raskemaid ja turvalisemaid puure, mis tagant laksu puhul ka turvapuuriks on.
Sõiduautos pole lahtiselt hoidnud. Esiteks, kui poes vaja käia, siis kippus ette ronima, teiseks on sisu ja klaasid rokased. :)
Bürstner T620 1992
EKK nr. 800
Viimati muutis: 27.01.2018 11:12 kaiz.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev