Nii palju, kui mina tean ja aru olen saanud siis näiteks Itaalias turistile kleepsu pole, maksta tuleb üksnes kiirteedel (keskmine hind on umbes 10km-1 EUR, pikemaid otsi sõites läheb sutsu odavamaks).
Austrias on vinet (10 päeva 7,50 EUR`i).Tunnelimaksud, kuru läbimise maksud jms. on eraldi taksi eest. Olen kuulnud, et kui ainult nn külateid kasutada, siis vinetti olema ei pea. Üldiselt käib usin kontrollimine binoklitega ja trahvid on mehised. Austria puhul mainiksin veel seda, et kindlasti peab olema käeulatuses(ei piisa sellest, et vest olemas, aga pagasnikus nt.) helkurvest, seda armastavad kontrollida...
Tðehis peab vinet olema ainult kiirteel ja maksis see sada meie raha.
Horvaatias vinetti kui sellist polnud, osad kiirteed on küll tasulised, aga maksmine toimub kiirteel maha keerates.
Saksamaa on sõiduautodele tasuta- üks hea asigi:P
Poolas üks tee lõik, kus tuleb maksta 33 zlotti, seda saab teha kontrollpunktides.
Slovakkias ja Sloveenias on ka vist vinett, täpselt ei mäleta enam, Sloveenias oli kindlasti, see oli ka mingi päris kallis.
Leedus ja Poolas, kui auto kaal on üle 3500 tonni või N1 kategoora, on ka vinet. Hinda ei tea, on vist sõltuvuses kuidagi hooajast.
Üldjuhul on enne riiki sisenemist bensukates vastav inff olemas ja kleepsud nähtaval kohal, juhul kui need on nõutavad. Muude tasuliste kiirteede kohta ka üldjuhul enne sisenemist tõkkepuu vms.
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.