Hommikust!
Oma järgneva postitusega üsna teadlikult teadvustan endale, et langen paljude pahameele alla... aga kaua elanuna on mul päris paks nahk kasvanud

.
Minu teada on Soomes ja vist ka enamuses Euroopa kämpingutes nõue, et kahe autoelamu/haagissuvila vahe peab olema vähemalt 4 meetrit ja alati peab olema platsilt ärasõidu võimalus. 4 meetri nõue on ka siis kui need pargitakse ühsteise järele. Need on minimaalsed ohutustingimused, et selliste tulekahjude või muude õnnetuste puhul pääseksid päästjad õnnetuspaigale/tulekoldele ligi ja kõrvalolevatel oleks mingigi võimalus oma elamu päästa või vähemalt tulekoldest väljas saada. Aga see pole põhiline, mida tahtsin välja tuua.
Vaadake meie klubi ürituste fotosid või meenutage neid niisama... neljameetriseid vahesid põhimõtteliselt ei leia. Muidugi on tore olla oma sõprusringkonnaga koos ja moodustada autoelamutest/haagissuvilastest väheke privaatsemaid territooriume, kuid mitu nendest tulest puutumata jääb kui ühes puhkeb tulekahju? Enamusel sellisest grupist oma vara seal ilmselt päästa ei õnnestu, sest ärasõidu võimalus puudub. Ja kui selline grupp sõidukeid põlema läheb, siis kuumus tõuseb seal nii kõrgeks, et isegi paarikümne meetri kaugusel olevad asjad saavad kuumakahjustusi... või isegi süttivad.
Kogu sellele mornile loole on mul ka üks hea meenutus- sügisene kokkusaamine Värskas mõned aastad tagasi, kus klubi minu teada võttis klubivälised inimesed parkimist korraldama ja kus enamus autoelamuid/haagissuvilaid oli ilusti suhteliselt nõuetekohaselt ära pargitud. Said kõik ilusti hakkama, mis siis et tuli oma lauda/tooli kaasa tirida kui sõbraga juttu tahtsid ajada

.
Toredaid kokkusaamisi!