Foorum on taas kenasti toimiv. Kui kellelgi on muresid, raporteerige SIIN.
Suured tänud kaasa aitajatele: punkel, toto, Arvo, Arvo.A, kaminahi ja Motamees

Soov osta matkaauto!

Soov osta matkaauto!

31.08.2025 12:48
Tere ,oleks soov osta matkaauto ehk on siin mõni müüki tulemas.
Tahaks pigem madalat (poolintregeeritut või täisintregeeritut).Hind võiks jääda 10000-15500 eur.Max täismass 3500kg
Kui on midagi pakkuda kellelgi siis info paluks:markotanneberg421@gmail.com
Ja tel.nr.58094192 

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Soov osta matkaauto!

31.08.2025 15:22
Eestis on ka mõned müügil, oled nad üle vaadanud?

31.08.2025 18:56
Arvo.A kirjutas: Eestis on ka mõned müügil, oled nad üle vaadanud?
Eesti omad peaks selles raha vahemikus üle 200k sõitnud asjad olema, siis peaks hakkama mootori/käimakoti/veermiku remondile mõtlema. Ma vaatakas parem Saksat, neil peaks september oktoober hakkama selles hinnaklassis asju tulema lademetes. Eks ise peab järg minema ja siin registreesimine tuleb otsa.

02.09.2025 01:39
Kui enne pole välismaalt autot ostnud, siis võib kogu asi keeruline olla.
Kuna hetkel ise veel uut ei otsi, siis hinnavahede kohta ei julge arvata.

02.09.2025 20:03 - 03.09.2025 06:33
meelis kirjutas: Kui enne pole välismaalt autot ostnud, siis võib kogu asi keeruline olla.

Meie  ostsime ka esimese välismaalt. Sõitsime naisuga koos, Saksamaale, Sveitši piiri äärde, kollaste bussidega ja viimase otsa rongiga. Rongijaamast taksoga paar km aadressile. Müüa viis meid külanõukogusse ;), seal tehti paberid, siis viis meid üle tee mingisse varuosa poodi, seal pressiti numbrid ja hakkasime tulema. Ei tahtnud otsemat teed, tulime ka läbi Ungari, Slovakkia, Poola ja edasi koju.
Hollandist tõime ka firmale kaubiku, tip-top ja numbrid kirjudas müügimees jämeda markeriga halli plastiku peale. Küsisin, et: "kes nii lubab"?
"Mina luban". Tulime edukalt  koju. Raha maksime mõlemad korrad sulas. 
 Veel meenub, et Rootsist olen ka kaks töö autot omale ostnud, MB 814 furgooni ja Ford piruka. Esimesele tegi mees paljundusmasinas valgele paberile numbrite koopiad, Tõmbas need kilega papile ja kruvis külge. Teine usaldas originaalidega koju. See  olevat Rootsis suur haruldus. 
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 03.09.2025 06:33 kaminahi.

02.09.2025 21:24
Ideaalsel juhul kõik klapib ja enamasti suurt jama pole.
Aga jõuad oma ostetava bussi juurde ja leiad hunniku vigu. Müüja kehitab õlgu, et on jah vead aga sa ei pea ju ostma. Mina ei sunni.
Mis teed siis? Sõidad koju tagasi? Hakkad uut otsima?
Müüja teab, et oled sundseisus.

Saadad kellegi eelnevalt üle vaatama. Aga... ka siis võib asi metsa minna.
Leidsin Rakvere suuruses Saksa väikelinnas müügilt sobiva bussi.
Lähedal elav sõber käis vaatamas ja ütles, et osta ära, selle raha eest OK.
Sõitsin kohale, ostsin ära ja sõitsin sõbra juurde. Hommikul sõber vaatab bussi ja ütleb, et see ju hoopis teine masin.
Siis selgus, et samal platsil oli müügis 2 Rimori bussi. Sama tootmise aeg, sarnane läbisõit, samad dekoratsioonid kuudi küljel.
Hinnavahe 3000.- EUR. Üks korralik, teine trööbatud. Loomulikult näidati sõbrale seda ilusamat.
Vead polnud suured. Stange nurk viltu, mingi plastliist mõraga, voodi kandev tala puruks  magatud jne.
Aga oli tahtmine pimedas tagasi minna...
Minu näide on selline pigem uskumatu aga ei maksa eeldada, et kõik on pätid.
Samas tuleb hoolega kaaluda ja 100 küsimust esitada.
Paljud müüjad suhtlevad ainult telefonis just seetõttu, et siis saab hiljem lolli mängida.
Alati kui olen Saksast auto toonud ja eelneb kirjalik vestlus e-maili teel, pole mingit jama olnud.

10.10.2025 18:54 - 11.10.2025 14:10
Poisid ikka vaatavad  autosid. ;)  Ma mäletan, eelmisel aastal oli sel ajal auto24-s müüa üle 420 auto. Nüüd vähem, alla 400, 378.  Kes oskab öelda välisilma turgude  võrdlust?
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 11.10.2025 14:10 kaminahi.

Moderaatorid: Ivar Kalev