Ei pole enamusel külmunud midagi. Sõitsin hulga aega Nivaga, millele panin gaasisüsteemi. Kordagi pole ära külmunud. Üldistusi ei saa teha rikkis seadmete näitel.Arvo.A kirjutas: ... Aga vene ajal külmusid enamike gaasiautode karbussid ka suvel ära. Rohkem topiti neid süsteeme vist veokatele...
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Imre kirjutas: Webasto vs. gaasiküte, siis Webasto kindlasti kallim pole.
Kindlasti on Webasto mõnes mõttes mugavam, aga on tal ka omad miinused. Tarbib rohkem elektrit, on lärmakam, vett ei soojenda(pean silmas tarbevett) ja kindlasti mingi hetk ikkagi eritab diisli põlemise lõhna. Pole mõtet vaielda, et diisli põlemine mingit haisu ei eralda, mul kogemusi erinevate Webastote ja Eberitega 93-st aastast.
Viimasel ajal ka kõikidel sõidukatel lisasoojendina peal, väga super asi kui saad sooja autosse istuda :whistle:
Ega ma ei väidagi, et koguaeg haiseb, aga mingil hetkel haisevad nad ikkagimeego kirjutas: Natuke vaidles. Kui webasto "haiseb" siis üldjuhul segu paigast. Tegelen webastote remondi ja hooldusega ca 10 aastat ja kui ütlen kliendile, et vaja vahetada põkemiskamber (170-460€) siis paljud esialgu loobuvad. Kui webasto hooldatud ega ikka ei "haise"! Igasugused põletamistega seotud seadmed tahavad hooldust, ka gaasi seadmed.
Ivar Kalev kirjutas:Imre kirjutas: Webasto vs. gaasiküte, siis Webasto kindlasti kallim pole.
Kindlasti on Webasto mõnes mõttes mugavam, aga on tal ka omad miinused. Tarbib rohkem elektrit, on lärmakam, vett ei soojenda(pean silmas tarbevett) ja kindlasti mingi hetk ikkagi eritab diisli põlemise lõhna. Pole mõtet vaielda, et diisli põlemine mingit haisu ei eralda, mul kogemusi erinevate Webastote ja Eberitega 93-st aastast.
Viimasel ajal ka kõikidel sõidukatel lisasoojendina peal, väga super asi kui saad sooja autosse istuda :whistle:
Matkaauto toa Webasto on olemas vesi (boiler ahju sees 11 l) + õhk. Ära seda võrdle auto mootorite eel soojendajatega.
Võtad näiteks Reimo kataloogi lahti ja Webasto mudel DUAL TOP EVO 6 (varem oli mudel RHA 100, mul on see peal). Hind 2499 €. Tallinnas KGK Veoautokeskusest võib saada sama asja muidugi odavamalt. Nüüd pakub Webasto sellele lisaks ka digitaalset juhtpaneeli mingi 200-300 € aga seda ma ei hakka endal vahetama.
Võrreldav gaasi seade Truma Combi 6 maksab Reimol 2429 €. Selles suhtes eksisin, see ei tule odavam ja see ilmselt siis pole argument tootjatel.
Aga mingist diisli haisust ma ei saa aru, miks sellest räägitakse. Kui oled külma ilmaga (pakasega) ja see käib, siis pole ju kämpingus ka õues kedagi, kes seda tossu tunneks. Tegelikult korras seade tossu ei aja nagu meego juba kirjutas. Tulge vaadake järgmisel kokkutulekul, kes pole seda näinud.
Arvo.A kirjutas: Süüa vist diiselkütte peal ei tee,