Tere, lisan ka teema uuest artiklist, mis kohe paari päeva jooksul saab eesti numbrid omale kinnitada ja tuleb maja ees parkimist üle vaatama. Masinaks kirjade järgi Fiati 9-.se atm kastiga, 2,3liitrine 103kw Dethleff Just90, 5 turvavööd, taga eraldi voodid, mille saab suureks teha, ees lisaks alla lastav voodi, truma combi 6E, skandinaavia paketiga, ehk elektriline põranda küte ja soojustatud hallveepakk.Osaliselt jääb oma sõitudeks ning muul ajal läheb renti võimalusel ja kui huvilisi on.
Ahjusoe masin enam pole, kuna valmis sai dets 2021 ja seisis saksamaal tootja platsil.
Lugu ise sai alguse aasta jagu tagasi, kui kõik see hakkas kummitama. Vahepeal soiku jäänud ja aegajalt jälle teemasi kammides tõmbas eelmise aasta septembriks ikka kenasti käima asi ja sai hakatud istuma siin ja seal ja lugedes maailma asju kokku. Kuna raha oli natuke puudu, siis nii väga sellist ostmine kohe ees ei olnud vaid pigem sai rohkem vaid piiluda. Aasta alguses ehk kuskil jaanuari keskel läks plaan nii kurjaks, et sai juba pikemaid kirju teha kohalikele müüjatele, aga siit ei paistnud erilisi väljavaateid, kuna pakuti osta juba mingeid 2023 aasta tellimusi. Niisiis hakkasin ise hommikust õhtuni mobile.de ja rootsi bytbil.com kammima kõikides seadmetes, seda siis hommikul telos, päeval tööl olles töö arvutis taustaks ja õhtul omakorda tunde arvutis istudes.
Suht lootusetu olukord oli ikka, mõni huvitav isend tuli hommikul müüki ja lõunast oli müüdud juba. Sellist asja polnud enne kohanud. Nüüd kui juba olin 3-4 masinast ilma jäänud kuu jooksul kuna võtsin mõtlemiseks hetke paari tunnist aega, siis pidin ka otsustavaks minema. Sain rootsi saidilt sunlght 68 müüjaga kontakti, aga siis selgus, et kaaluga 3650kg mulle ei sobi. Vaatasin veel mobilet ja no ei midagi, kõik need paar masinat lahenduses, et osta nüüd ja saad oktoobris.
5 veebruar sai otsustavaks ja võtsin mõne tootja lehelt lähedal asuvate diilerite kontaktid ja tulistasin sellel kuupäeval oma 100 maili teele. järgnevate päevade jooksul sain umbes 20 vastust, millest minu soovidega sobis vaid 2. Õnneks läks nii, et nr 2 osteti eest ja nr1 vastas 6-nda õhtu poole, et neil olemas ja saadaval. kuna eluski pole soome keelt rääkinud, siis kerge error tekkis meil auto asukoha ja asjaga, aga noh, aeg oli jah öelda, ja ostma hakata.
Siis esmasp selgus, diileriks on soomes rovaniemis esindus, mul olid juba sellised plaanid , et laevapilet ja kott rahaga kaasa ja ostma ei päde, kuna masin nendel tellitud ja seisab tootja juures saksamaal. Lisa transa eest tuuakse soome ja sealt eesti.
Jäi siis nii, et hakkasime asju ajama, kuna ise seda ei oska majandada võtsin ühendust tuttavaga Kuldar
www.mobile24.ee
-st, kes ennegi mulle autosi toonud. Ajas kõik joonde müüjaga ning tõi auto ka eesti. Hetkel seisab parklas ja ootab mnt ameti poolselt tüübikinnituse ja arvele võtmise protsesse.
Esialgu esimesel võimalusel proovime 10,1 tolli multimeedia (ostetud, xtrons DMA105L) ja tagurduskaamera paika saada ( ei ole veel suutnud valida). Gasbank balloon olemas ja täidetud. Hiljem siis selle truma kahe ballooni lahenduse peale installima. Lisaks truma inet box (olemas juba) ja signa koos gps ja käivitus suretus võimalusega ( starline s9 pro). Eks kindlasti asju veel, mis vaja, aga küll jõuab.
Ega hetke eufooriast ei teagi rohkem kirja panna, küll sedagi jõuab, kui saab kätte ja kärutama hakata.